Matični Mleček

maticnamlijec-img1

Liofilizirani matični mleček velja za vrhunec naravne biosinteze – sonca, cvetja in čebel. Kot najmočnejši naravni bio-stimulator, bio-regenerator, imunotonik in adaptogen je dragoceno sredstvo za ohranjanje zdravja in pospeševanje procesa ozdravljenja.

Sestava

Matični mleček je rumenkasta gosta tekočina, ki vsebuje: vodo, proteine, sladkorje (reducirajoči: glukoza in fruktoza), lipide, minerale (kalij, natrij, kalcij, fosfor, magnezij, železo, cink, žveplo, kobalt, krom, bizmut, baker in zlato), anorganske snovi, vitamine (posebej B5, B6, A, C, D in E), encime, 18 vrst aminokislin (vključujoč vseh 8 esencialnih) ter številne snovi, ki preprečujejo razmnoževanje bakterij in virusov. Je bogat z naravnimi antibiotiki in močnimi protivirusnimi snovmi: proteini dželein in rojalizin, kot tudi nenasičene maščobne kisline 10-hidroksi-2-decenska kislina (10-H-2-DA), ki jih ni najti nikjer drugje v naravi.

maticnamlijec-img2

Delovanje

Matični mleček se izjemno hitro absorbira in po krvnem obtoku pride do osnovnih gradnikov posameznega organizma – celice. In prav tukaj,  na celičnem nivoju, doseže svoje blagodejne učinke.  Farmakološko je ena od snovi z nespecifično stimulativnim učinkom.

Zaradi svoje sestave, bogate z beljakovinami, aminokislinami, pa tudi z obilo anorganskih komponent in vitaminov, matični mleček pomaga celici, da se obnovi, telesu povrne normalno presnovo in spodbuja izmenjavo. Zato tkiva bolje delujejo in telo kot celota vzpostavlja svoje normalno ravnovesje. Vsi nenadoma aktivirani procesi (kar je tipično za stres ali vnetja) se vračajo na normalno raven, telo se polni s potrebnimi elementi in zlahka prenaša napor.

Liofilizirani matični mleček – je edini učinkovit; Zelo izčrpne raziskave so pokazale, kakšen je dnevni odmerek matičnega mlečka, ki zagotavlja najhitrejše in najbolj trajne učinke: okoli 70 mg na dan v liofilizirani obliki. Ko ga vzamemo iz čebeljega panja, matični mleček ohrani vse bioaktivne lastnosti le 48 ur. Po tem času voda, ki jo vsebuje matični mleček (v povprečju za okoli 70 odstotkov),  raztopi bio-stimulatorje – snovi, ki matičnemu mlečku zagotavljajo posebnost. Edini način za podaljšanje biološke aktivnosti matičnega mlečka je, da se s postopkom liofilizacije odstrani voda, nakar dobimo liofilizirani matični mleček,  ki ohranja svojo biološko aktivnost dve leti. Pri uživanju se tak matični mleček raztopi v vodi in tako  ponovno pridobi obliko in učinke, kot da je v tem trenutku vzet iz čebeljega panja.

Danes, ko smo vse bolj ogroženi zaradi industrijsko pridelane hrane, s strupenimi snovmi, ki nas obkrožajo, z zvišano radiacijo, virusi in na antibiotike odpornimi mikrobi, je matični mleček edini prehranski dodatek, ki nam pomaga prenašati vse izzive sodobne civilizacije, da svoje organe razstrupimo in tako ohranimo zdravje.

Liofilizirani matični mleček ni zdravilo, niti pomožno zdravilno sredstvo. Z njim se ne nadomešča in ne odpravlja terapije bolnih ljudi, uporabljamo pa ga, da bi ostali zdravi in da ne bi zboleli. Storimo vse, kar je v naši moči, da bi preprečili bolezen, pri tem pa nam liofilizirani matični mleček lahko zagotovo pomaga.

Komu se priporoča liofilizirani matični mleček:

  • Otrokom – pospešuje rast in razvoj
  • Starejšim ljudem – pomlajuje vse celice
  • Poslovnežem – povečuje odpornost na stres
  • Zdravim ljudem – pomaga ohranili vitalnost in energijo
  • Bolnikom – pospešuje in izboljšuje postopek ozdravljenja
  • Nosečnicam – da bi bile zdrave in rodile zdrave dojenčke
  • Športnikom – najmočnejši naravni  biostimulator