O Nas

ALTAMED je bil ustanovljen leta 1990. Dejavnosti podjetja so proizvodnja, promet, inženiring in prenos novih tehnologij na področju varovanja zdravja ljudi in varstva okolja, ob popolnem spoštovanju ekoloških in drugih zahtev glede kakovosti.

Poslovna usmeritev podjetja ALTAMED na prenos sofisticiranih, novih in zelo privlačnih tehnologij izhaja iz dolgoročnega tesnega sodelovanja z vrsto uglednih znanstvenih in izobraževalnih ustanov doma in v tujini. REVITA program je eden od najpomembnejših rezultatov tega sodelovanja. Razvojni cilji ALTAMED-a so doseganje najvišjih svetovnih standardov in delovanje na svetovnem trgu. Učinkovitost take strategije potrjujejo številni dosedanji rezultati in priznanja. Svoje proizvode ALTAMED distribuira na trgih Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Madžarske, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Srbije, Rusije, Švice in Avstralije.

Firma NOVUS SPIRITUS je ekskluzivni uvoznik in distributer izdelkov REVITA za trg EU.

ALTAMED je v svojem okolju prepoznaven ne le po svojih projektih in izdelkih, temveč tudi po svoji družbeni odgovornosti in organizacijskih vrednotah.

logo-onama

Projekt  REVITA je nastal v  tesnem sodelovanju Altameda in Ruske akademije znanosti kot pomoč ljudem, ki so izpostavljeni izjemnim duševnim in telesnim naporom. Vsem, ki si želijo kakovostnega in boljšega življenja, priporočamo proizvode REVITA kot visokokakovosten prehranski dodatek na osnovi matičnega mlečka v liofolizirani obliki.

logo-onama

Želimo si, da bi čimbolj vplivali na širjenje prepričanja, da je narava prijatelj, učitelj in partner ter da ljudje z lastnimi dejanji lahko izboljšajo kakovost svojega življenja v zdravstvenem, duhovnem in materialnem smislu.

logo-onama

Naše temeljne vrednote so zdravje, znanje, kakovost, kontinuiteta, zanesljivost, natančnost, stabilnost, kreativnost, optimizem, družina, moralnost, tradicija, proaktivnost, legalizem.

logo-onama

Zagotavljanje tehničnih in kadrovskih predpogojev za uresničitev poslanstva, ohranjanje standarda kakovosti vseh proizvodov, stabilnih pogojev za poslovanje, kontinuiteto plasmaja na obstoječih trgih, sistematična širitev na nove trge,  ustvarjanje dobička.

logo-onama

Nagrade in priznanja

ESQR nagrada za dosežke na področju kakovosti, London 2015

V zlati kategoriji je Evropsko združenje za raziskovanje kakovosti (ESQR) na konvenciji v Londonu dne 14. 6. 2015 dodelilo nagrado Altamed-u za dosežke na področju kakovosti. Večletno delo, prizadevanja in vrhunska kakovost proizvodov REVITA so ponovno prepoznani s strani svetovnih strokovnjakov. Evropsko združenje za raziskovanje kakovosti (ESQR) se je v okviru svojega letnega programa prepoznavanja kakovosti odločilo podeliti “ESQR nagrado za dosežke na področju kakovosti ” izbranim podjetjem, organom javne uprave in organizacijam  iz vsega sveta.

Zlate medalje za kakovost, Novi Sad 2009

Na jubilejnem, 75. Mednarodnem kmetijskem sejmu v Novem Sadu, enem največjih evropskih dogodkov na področju kmetijskih dejavnosti, je Altamed prejel tri zlate medalje za kakovost in sicer za tri proizvode REVITA (Revita Orange 454g, Revita Diet 9g in Revita Fe Forest berries 250g).

Platinasta nagrada za kakovost, New York 2008

Mednarodno združenje Business Initiative Directions (BID) je na svoji letni konvenciji v New York-u, 25. in 26. maja, podelilo podjetju Altamed platinasto nagrado za kakovost Programa REVITA.

Zlata zvezda za kakovost, Ženeva 2007

Na 32. Internacionalnem summitu kakovosti v Ženevi, 22. oktobra 2007, je mednarodno združenje Business Initiative Directions (BID) podelilo podjetju Altamed Zlato zvezdo za kakovost Programov REVITA. To združenje svetovnega ugleda kot graditelj boljšega poslovnega ugleda in kulture kakovosti  na podlagi priporočil in neodvisnega glasovanja vsako leto nagrajuje vodilna podjetja v kakovosti, tehnologiji  in inovacijah in so zgled za podjetja v drugih sektorjih.

Zlata nagrada za kakovost in poslovni ugled, Dunaj 2004

Mednarodno združenje Otherways Management & Consulting je podelilo podjetju Altamed Zlato nagrado za kakovost in poslovni ugled. V obrazložitvi je navedeno, da je nagrada podeljena za izjemen ugled blagovne znamke in storitev, še posebej za najvišji standard kakovosti, ki jih je Altamed dosegel, da bi izpolnil zahteve kupcev.

Zlata Evropska medalja za izjemno kakovost, Pariz 2003

Selekcijski odbor mednarodnega združenja poslovnežev Trade Leaders Club je 26. maja 2003 v Parizu podelil  podjetju Altamed visoko mednarodno priznanje, novo millenium  nagrado – Zlato evropsko nagrado za kakovost. To priznanje, vzpostavljeno leta 2003 na podlagi informacij iz 15000 podjetij iz 110 držav, je podeljeno, kot je navedeno v diplomi, za izjemno kakovost proizvodov REVITA.

Zlata Evropska medalja za kakovost, Pariz 2002

V Parizu je 23. oktobra 2002 Programu REVITA podeljena Nagrada za kakovost na področju hrane in pijač. To visoko priznanje je Združenje Trade Leaders Club ustanovilo za spodbujanje in promocijo podjetij, ki so na svojem področju resnični vodje v kakovosti proizvodov in storitev. Altamed se je s Programom REVITA znašel v skupini 45 uglednih podjetij z vseh celin, katerim je podeljeno to priznanje.

Evropska nagrada za BEST TRADE NAME, Frankfurt 2002

Mednarodno nagrado BEST TRADE NAME, priznanje za izgradnjo izjemne blagovne znamke v poslovnem sektorju in geografskem območju, je Altamed  prejel 29. aprila 2002 v Frankfurtu.

Politika kakovosti in varnosti hrane

onama-img2

V skladu s politiko kakovosti in varnosti hrane, ki je sestavni del celotne poslovne politike, utemeljene na poslanstvu in viziji podjetja, se dosledno in nenehno zagotavlja najvišja kakovost proizvodov REVITA.

Poleg zdravstvene ustreznosti in vrhunske kakovosti proizvodov je temelj politike vodenja kakovosti in varnosti hrane zadovoljstvo potrošnikov, izpolnjevanje zahtev in pričakovanj potrošnikov pa je imperativ podjetja Altamed. Dokaz skrbi za vrhunsko kakovost in varnost proizvodov je pridobljen Certifikat po mednarodnem standardu ISO 9001 za sistem vodenja kakovosti, ISO 22000 za sistem vodenja varnosti hrane, kot tudi za postopke samokontrole, utemeljene na načelih HACCP-a. Podjetje Altamed v sodelovanju s pristojnimi službami skrbi za vse cilje kakovosti in zdravstvene ustreznosti proizvodov, da bi zagotovili visoko raven zdravstvenega varstva potrošnikov. Stalne izboljšave so vidne z uspešnim recertificiranjem in nenehnim nadzorom (revizijo), iz katerih izhajajo dobro postavljeni korektivni in preventivni ukrepi.

Zdrava Hrana

REVITA nosi prestižno oznako “Zdrava hrana” – Zeleno jabolko od leta 2000.

HALAL

HALAL certifikat od leta 2008.

ISO certifikat 9001:2008

Sistem vodenja kakovosti – najbolj razširjen mednarodni standard, ki določa zahteve za vzpostavitev in vzdrževanje sistema vodenja kakovosti.

ISO certifikat 22000:2005

Sistemi vodenja varnosti hrane – postavlja zahteve za vzpostavitev vzdrževanja celovitega in učinkovitega sistema vodenja varnosti hrane.

HACCP

Analiza nevarnosti in kritične kontrolne točke – predstavlja celovit sistem  kontrole varnosti  hrane v vseh fazah postopka proizvodnje in distribucije. Temelji na preventivnem pristopu, da bi zmanjšali tveganje za zdravje prebivalstva.