Pogoji nakupa

Splošni pogoji poslovanja

Način plačila

Dostava in stroški dostave

Reklamacija in vračilo

Varovanje podatkov

Pogoji uporabe

SPLOŠNI POGOJI
Uporabo spletne strani www.revita.si (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. Prepovedano je vsakršno kopiranje in objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno iz spletne trgovine revita.si na drugih mestih, razen za osebno uporabo in druge nekomercialne namene, z upoštevanjem avtorskih pravic in drugih pravic intelektualnega lastništva. Vsako kopiranje, razmnoževanje ali distribucija dokumentov, informacij in vsebine s te spletne strani je dovoljena izključno z dovoljenjem podjetja Novus Spiritus d.o.o. Za vse ponujene izdelke v spletni trgovini obstaja objavljena slika in osnovni opis izdelka. Ti pogoji regulirajo proces naročanja, plačevanja, dostave in morebitne reklamacije izdelkov, ki se prodajajo v revita.si spletni trgovini. Naročila v spletni trgovini www.revita.si lahko opravijo zgolj polnoletne osebe.

ODVEZA ODGOVORNOSTI
Spletna stran www.revita.si ni zamenjava za zdravniški pregled niti zdravniški posvet. Informacije na strani www.revita.si se ne smejo uporabljati za postavljanje diagnoze. Če sumite na določene simptome, se naročite na zdravniški pregled pri vašem zdravniku. Če imate kakršnekoli dvome pri izbiri preparata za samozdravljenje, veljavnost ali načina uporabe posameznega izdelka se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če ste noseči, dojite ali uporabljate neka zdravila, se pred izbiro preparata za samozdravljenje posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če obstajajo spletne povezave, ki vas iz strani www.revita.si povežejo na drugo stran, ta stran ni v lastništvu Novus Spiritus d.o.o. in Novus Spiritus d.o.o. ni odgovoren za vsebino na teh straneh niti za njih ne veljajo ti Pogoji uporabe. Podatki na spletni strani so informativnega značaja in zato Novus Spiritus d.o.o. ne prevzema odgovornost za točnost objavljenih podatkov in kakršnekoli napake v vsebini, do katerih je prišlo zaradi časovne neskladnosti, napak pri vnosu ali drugih nepredvidenih okoliščin.

Z uporabo spletne strani www.revita.si soglašate, da Novus Spiritus d.o.o. ni odgovoren za morebitno posredno ali neposredno materialno ali nematerialno škodo, ki bi lahko nastala z interpretiranjem informacij s strani www.revita.si ali izbiro izdelka s spletne trgovine.

Novus Spiritus d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino teh spletni strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila. Vsi uporabniki objavljeno vsebino koristijo na lastno odgovornost.

REGISTRACIJA
Za nakup preko revita.si spletne trgovine ni potrebna registracija. Če ne želite pri vsakem nakupu vnašati podatke za dostavo in informacije o načinu plačila, vam priporočamo hitro registracijo. Dovolj je enkratni vnos delujočega e-mail naslova, osobnih podatkov (ime, priimek, naslov, poštna številka, mesto, telefonska št.) in samovoljno geslo s katerim se prijavljate v vaš uporabniški račun. Priporočljiva je uporaba simbolov in kombinacijo velikih in malih črk. Po vnosu teh podatkov registracijo zaključite s klikom na gumb “Registracija”. Vaš uporabniški račun ostane aktiven v sistemu in dostop do vašega računa je možen z vnosom uporabniškega imena in gesla na strani “Prijava”. Za vsak nadaljni nakup je potrebna zgolj prijava z uporabniškim imenom in geslom.

V primeru, da ste pozabili geslo, na isti strani izberite “Pozabili ste geslo?”. Na tem naslovu boste posredovali svoj e-mail naslov, s katerim ste se registrirali in na katerega vam bo sistem automatično poslal povezavo za ponastavitev gesla. Geslo lahko kasneje sami spremenite v nastavitvah računa.

NAROČANJE
Izdelki se naročajo preko elektronskega obrazca. Naročanje prek spleta poteka 24 ur na dan, vse dni v letu. Naročila se obdeluje med delovniki od 09:00 – 12:00 ure. Naročila, prejeta po 12:00 uri, se obdeluje naslednji delovni dan. Kupec mora izpolniti ‘Obrazec z osnovnimi podatki’ za plačilo in dostavo željenih izdelkov in bo preko elektronske pošte obveščen o opravljenem naročilu. Kupec izbira in naroči izdelek, ki mu je na voljo v spletni trgovini, z izbiro možnosti “dodaj v košarico”. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo uporabnik lahko kadarkoli preveri in v njej uredi izbrane izdelke (spremeni količine izdelkov in/ali jih odstrani iz seznama). Ko kupec konča z nakupovanjem, izbere možnost “košarica”, kjer uredi blago. S klikom na gumb »blagajna« bo opravljen prvi korak celotnega nakupa. Na strani blagajne kupec vpiše svoje podatke, izbere način plačila in izbere možnost “Kupite sedaj”. Po izbrani možnosti “kupite sedaj” kupec prejme obvestilo po elektronski pošti o opravljenem naročilu.
Novus Spiritus d.o.o. se obvezuje dostaviti vse naročene izdelke, katere ima na zalogi v trenutku naročila. V kolikor Novus Spiritus d.o.o. ni zmožen dostaviti katerega koli naročenega izdelka, bodo kupca kontaktirali preko elektronske pošte ali telefona. Vsi ostali izdelki bojo dostavljeni.

POPUSTI
Popust pridobite z vnosom kode v vaši košarici pri prvem koraku nakupa.

Načini Plačila

Omogočeni so naslednji trije načini možnosti plačila:
– Plačilo po predračunu (nakazilo na bančni račun ponudnika)
– Plačilo po povzetju – plačate dostavljalcu ob prevzemu paketa
Plačilo je možno opraviti zgolj z enim načinom plačila. Plačila se vršijo v nacionalni valuti Republike Slovenije (eur). Davek na dodano vrednost je vračunan v ceno. V kolikor potrebujete račun na podjetje, je potrebno vpisati vašo davčno številko podjetja za DDV in ime podjetja ali dejavnosti. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate preko elektronskega naslova.

– Če izberete plačilo preko spletnega bančništva, prejmete na vaš elektronski naslov predračun/ponudbo z navodili o načinu plačila. Znesek lahko poravnate preko spletnega bančništva ali s plačilom UPN obrazca na pošti, banki ali ostalih mestih, kjer je možno plačevanje UPN obrazcev. Vaš paket bo poslan takoj, ko dobimo od banke potrdilo o vplačilu.
– Če izberete način plačila po povzetju, odkupnino poravnate kurirju. Plačilo po povzetju je možno zgolj znotraj Slovenije.

Način plačila izven Slovenije je možen s karticam ali preko spletnega bančništva.

Dostava po Sloveniji in drugih državah

POŠTNINA IN DOSTAVA V SLOVENIJI
Ob naročilu v višini zneska do 25,00 eur strošek dostave poravna naročnik v znesku 5,00 eur (DDV vključen) za vse kraje v Republiki Sloveniji.

Ob naročilu v višini zneska  od 25,00 eur do 100,00 eur strošek dostave poravna naročnik v znesku 2,00 eur (DDV vključen) za vse kraje v Republiki Sloveniji.

Ob naročilu v višini zneska  od 100,00 eur do 150,00 eur strošek dostave poravna naročnik v znesku 1,50 eur (DDV uključen) za vse kraje v Republiki Sloveniji.

Ob naročilu v višini zneska nad 150,00 eur je dostava brezplačna za vse kraje v Republiki Sloveniji.

Naročila bomo predali EURODIS kurirski službi v roku 2 delovnih dni, odvisno od stanja zaloge izdelkov. Dostavljeno bo v roku 2 do 3 delovnih dni od odpreme paketa. V kolikor vam paketa ne moremo dostaviti v dogovorjenem roku, vas bomo o tem obvestili. Vi se lahko potem odločite ali želite preklicati naročilo ali počakati, da postanejo naročeni izdelki dostopni.
Da bi zagotovili čim boljšo komunikacijo med vami in kurirjem, bomo posredovali kurirju vašo kontaktno številko telefona, katero ste navedli med postopkom registracije.

Novus Spiritus d.o.o. ne prevzema odgovornosti v primeru zamude dostave zaradi višje sile.

Pred dostavo preverimo vsak izdelek, da ni poškodovan. Prosimo, da paket odprete pred kurirjem in se tako izognete morebitnim kasnejšim reklamacijam zaradi poškodovanega paketa.

POŠTNINA IN DOSTAVA V TUJINO
Naročila bomo predali EURODIS kurirski službi v roku 2 delovnih dni, odvisno od trenutne zaloge izdelkov. Pričakovani čas dostave paketa je 2 do 5 delovnih dni, kar je odvisno od lokacije.

Cene dostave v drugo državo EU so med državami članicami zelo različne. Vaša naročila bomo oddali pri  kurirju EURODIS v roku 2 delovnih dni (brez sobot, nedelj in praznikov), odvisno od trenutne razpoložljivosti izdelka. Pričakovani rok dobave je od dva do pet delovnih dni, odvisno od lokacije dostave. Način plačila v tujini je z bančnim nakazilom.

Cene pošiljanja po državah:

CONA 1 CONA 2 CONA 3
AVSTRIJA BELGIJA OSTALE DRŽAVE
ČEŠKA DANSKA
FRANCIJA FINSKA
ITALIJA GRČIJA
MADŽARSKA IRSKA
NEMČIJA LUKSEMBURG
SLOVAŠKA NIZOZEMSKA
ŠVEDSKA NORVEŠKA
ZDRUŽENO KRALJESTVO POLJSKA
PORTUGALSKA
ŠVICARSKA
ŠPANIJA
20 EUR 30 EUR 40 EUR

Reklamacije in vračila

V primeru, da kupec ni zadovoljen s kupljenim izdelkom ali storitvami, nas lahko o tem obvesti na elektronskem naslovu info@revita.si. V kolikor želite, lahko pošljete pismo preko pošte na naslov: Novus Spiritus d.o.o., Poljička ulica 45, 10000 Zagreb. Brez odlaganja vas bomo pisno obvestili o prejeti reklamaciji v roku 15 dni od prejema vaše reklamacije, vendar morate v reklamaciji posredovati vaše ime, priimek in naslov.
Kupec ima pravico vračila blaga v sledečih primerih:

– dostava blaga ni bila naročena
– dostava blaga, kateri je potekel rok trajanja
– dostava blaga z napako ali poškodbo

V primeru upravičene reklamacije ima kupec pravico odpovedati naročilo in je upravičen do povračila plačanega zneska ali menjavo za nepoškodovan, veljaven izdelek.

Novus Spiritus d.o.o. sprejema vračilo poškodovanega, neveljavnega ali napačno dostavljenega blaga na svoje stroške, v kolikor se utemelji, da je reklamacija upravičena, in da kupec ni vplival na veljavnost, poškodbo ali morebitno odtujitev naročenega blaga. V primeru upravičene reklamacije, strošek zamenjave izdelkov z novimi izdelki v celoti pokrije Novus Spiritus d.o.o.
PRAVICA DO ENOSTRANSKE PREKINITVE POGODBE
Za pridobitev pravice do enostranske prekinitve pogodbe nas morate obvestiti o vaši odločitvi pred potekom roka in nas o tem obvestite s pisno izjavo preko pošte ali preko elektronske pošte v kateri navedete svoje ime in priimek, naslov, telefonsko številko ali elektronski naslov. Rok za enostransko prekinitev pogodbe je 14 dni od dneva, ko je vam ali vaši pooblaščeni osebi, bil naročeni paket dostavljen.
POVRAČILO VPLAČANEGA ZNESKA
Če enostavno prekinete pogodbo, vam bomo vrnili denar, vključno s stroški dostave, in sicer brez odloga ter najkasneje v roku 14 dni od dneva. ko smo prejeli vašo odločitev o enostranski prekinitvi pogodbe. Navedeno ne velja, če ste izbrali drugo vrsto dostave in ta ni najcenejša dostava paketa, katero smo vam ponudili mi. Povračilo denarja bo izvršeno na isti način, kot ste Vi opravili plačilo. V primeru, da se strinjate z drugačnim načinom plačila zneska, vas ne bomo bremenili z dodatnimi stroški pri povračilu.
Povračilo denarja lahko opravimo šele po prejemu zavrnjenega blaga, in ko se preveri stanje zavrnjenega blaga.
POVRAČILO BLAGA
Blago lahko vrnete ali nam osebno predate (Novus Spiritus d.o.o., Miramarska cesta 40, 10000 Zagreb) brez nepotrebnega odlašanja, v vsakem primeru najkasneje v roku 14 dni od dneva, ko smo prejeli vašo odločitev o enostranski prekinitvi pogodbe.
STROŠKI POVRAČILA BLAGA
Neposredne stroške vračila blaga nosite sami.
ODGOVORNOST KUPCA ZA ZMANJŠANO VREDNOST KUPLJENEGA BLAGA
Odgovorni ste za vsako zmanjšanje vrednosti kupljenega blaga, kot rezultat ravnanja s kupljenim blagom, razen tistega, ki je bil predhodno potreben za določitev njegove narave, lastnosti in funkcionalnosti blaga.

Politika zasebnosti in varovanje podatkov

Podjetje Novus Spiritus d.o.o. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Vsi podatki, pridobljeni prek spletnih strani www.revita.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki ne bodo posredovani tretji osebi, razen v primeru, ko je zahteva podana v pisni obliki s strani državnih ustanov.

Če želite v spletni trgovini revita.si opraviti nakup, potrebujemo naslednje podatke za plačilo:

  • ime
  • priimek
  • telefon
  • podatki o naslovu
  • kraj
  • poštna številka

To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila, in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Podatki za dostavo so enaki kot podatki za plačilo.

Varnost spletne trgovine

V spletni trgovini revita.si uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo ali zlorabo podatkov.

Odgovornost

Novus Spiritus d.o.o. ni odgovoren za posledice uporabe izdelkov, kupljenih prek spletne trgovine revita.si, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo teh izdelkov. Vsa vsebina na spletnih straneh www.revita.si je informativne narave in uporabna zgolj kot vir splošnih informacij ter ne more nadomestiti posveta z zdravnikom ali farmacevtom.

Novus Spiritus d.o.o. ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikov poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina revita.si (npr. izpad delovanja medmrežja).

Novus Spiritus d.o.o. se v vsakem trenutku po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni trgovini revita.si simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

Na morebitne napake nas lahko uporabniki v kateremkoli trenutku opozorijo, za kar jim bomo v spletni trgovini revita.si iskreno hvaležni.

Pritožbe in spori in uporaba prava

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: 01 500 50 50. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na e-poštni naslov info@revita.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Ponudnik in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Spremembe splošnih pogojev poslovanja

Ponudnik lahko v primeru sprememb predpisov, ki urejajo poslovanje spletnih trgovin, varstvo podatkov ter druga področja, ki so v zvezi s poslovanjem spletne trgovine ponudnika, in v primeru sprememb lastne poslovne politike spreminja in/ali dopolnjuje te Splošne pogoje poslovanja, o čemer bo vsakič seznanil uporabnike na primeren način, kamor šteje zlasti obveščanje prek spletnih strani www.revita.si. Vsakokratne spremembe in/ali dopolnitve Splošnih pogojev poslovanja začnejo veljati in se uporabljati z iztekom osemdnevnega roka od objave sprememb in/ali dopolnitev. Če je sprememba in/ali dopolnitev Splošnih pogojev poslovanja nujna zaradi uskladitve s predpisi, lahko izjemoma te spremembe in/ali dopolnitve stopijo v veljavo in uporabo v krajšem času.

Pomembno

  • Ko vračate izdelek v reklamacijo ponudniku, morate priložiti kopijo računa.
  • Naslov za vračilo blaga ponudniku je Novus Spiritus d.o.o., Ulica bratov Babnik 10 (center Dravlje), 1000 Ljubljana.
  • Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke ter da vlago ustrezno pripravite za transport (varna embalaža).
  • Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je v naprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Želimo Vam še veliko zdravih in srečnih dni z Revita izdelki.

 

REVITA | Novus Spiritus